Поєднання риби з м'ясом (свининою, бараниною) та з птицею (куркою, індичкою, рябчиком, куропаткою) в одній страві – особливість кухні фінно-угорських народів. Ці страви дуже стародавнього походження, і не дивно, що багато хто з них не дійшли до наших днів, а якщо й зустрічаються в побуті, то дуже рідко. Спробуйте приготувати рибні котлети з курячим фаршем і навряд потім зможете відмовитися від цього рецепту.

Продукти на 10 порцій:

  • фарш рибний (з хеку) – 550 г;
  • куряче філе (або фарш) – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 150 г;
  • яйце (середнє) – 1 шт;
  • хліб білий (або батон, багет) – 50 г;
  • сухарі мелені (панірувальні) - 10 г;
  • масло вершкове (розм'якшене) - 35 г;
  • олія рослинна - 30 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Важливо:

  • рибний фарш підійде з будь-якої риби;
  • вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно добре розм'якшилося;
  • білий хліб підійде як свіжий, так і сухий, крім того, його можна замінити на інші несолодкі хлібобулочні вироби. Від якості залежатиме час набухання. Для розм'якшення хліба замість води можна взяти молоко.

Отже, у глибокій мисці заливаємо водою хліб і залишаємо набухати на 15-20 хвилин за кімнатної температури.

Куряче філе потрібно добре промити, обсушити паперовим рушником від зайвої вологи та за необхідності обрізати зайвий жир. Розрізаємо філе на невеликі шматочки зручні для подрібнення.

Цибулю потрібно також очистити, промити та обсушити, нарізаємо його довільними шматочками.

Набряклий хліб віджимаємо від зайвої рідини.

Куряче філе та нарізану цибулю подрібнюємо на м'ясорубці, додаємо рибний фарш та віджатий білий хліб. Усі інгредієнти слід перемішати до отримання однорідного фаршу.

Додаємо до фаршу яйце, перемішуємо.

Додаємо м'яке вершкове масло. Фарш солимо, перчимо і добре вимішуємо.

Всипаємо у фарш подрібнені сухарі, перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з олією на помірному вогні.

Вологими руками формуємо з фаршу невеликі заготовки розміром з куряче яйце і викладаємо в гарячу олію. Накриваємо кришкою і смажимо котлети на вогні нижче за середнє 4-5 хвилин з одного боку.

Далі котлети потрібно перевернути і смажити в тому режимі ще 4-5 хвилин.
Готові котлети викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію.
Подавати до столу рибні котлети з курячим фаршем можна з соусом або овочами (свіжими або маринованими), пряною зеленню.

Читайте також:

Як правильно битися яйцями на Великдень, щоб завжди був успіх і щоб усіх перемагати

Так робили в панських будинках: як приготувати оладки-пиріжки з начинкою з курки

Раніше цей рецепт зберігали в таємниці: як зробити смачний паштет із скумбрії