Автентична українська кухня – це завжди щось незвичайне та смачне. Та й експерименти завжди вітаються!

Кулінар Євген Клопотенко любить вивчати традиційну українську кухню, а також вигадувати щось нове. На своєму сайті klopotenko.com відомий кухар поділився рецептом смачних картопляних пиріжків із горохом.

Для приготування картопляних пиріжків з горохом нам знадобиться:

Спосіб приготування картопляних пиріжків з горохом:

Для приготування смачної начинки для пиріжків рекомендується замочити 200 г гороху в холодній воді на ніч, потім варити на середньому вогні протягом 20-30 хвилин і процідити. Обсмажте дрібно нарізані цибулини із додаванням смальцю до золотистого кольору і додайте їх до гороха. Посоліть начинку і додайте щіпку цукру, щоб надати більш солодкий смак.

Для того, щоб приготувати тісто для пиріжків, відваріть 5 середніх картоплин у мундирах, пропустіть через м'ясорубку, додайте 2 яйця, 3 ст.л. борошна та посоліть. Замісіть тісто і сформуйте коржики розміром із долоню. Викладіть начинку з гороху на кожну коржик і защипніть їх у формі човників. Викладіть пиріжки на лист застелений пергаментом і змастіть їх зверху збитим яйцем. Випікайте пиріжки в духовці приблизно 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Для приготування маштарки наріжте цибулю дрібними кубиками та обсмажте її на маслі до золотистого кольору. Покладіть у макітру або ступу ядра волоського горіха, насіння льону, гарбуза та смажену цибулю, посипте цукром, сіллю та меленим перцем і добре все перемішайте. Додайте сметану і ще раз перемішайте, поки не вийде однорідна маса.

Подавайте пиріжки гарячими, із соусом маштарки, щоб отримати справжній смак української кухні.

Завдяки такому рецепту ви зможете порадувати своїх близьких смачною та корисною стравою, яка стане чудовим вибором для сімейного обіду чи вечері.

Читайте також: