Продукти (на 3 порції):

  • картопля – 650 г;
  • борошно – 100 г;
  • ковбаса варена (невеликого діаметру) – 100 г;
  • кетчуп або томатний соус – 70 г;
  • сир твердий – 60 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія рослинна - 20-30 мл;
  • лист лавровий - 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Попередньо очищену картоплю нарізаємо великими шматочками, викладаємо в каструлю і заливаємо невеликою кількістю води. Додаємо лавровий лист.

Відварюємо картоплю приблизно 25 хвилин, до готовності. Вимикаємо вогонь.

Після цього зливаємо воду. Залишаємо картоплю в каструлі без кришки на 2-3 хвилини, щоб підсох.

Розминаємо картоплю в пюре і залишаємо охолонути до теплої температури.

До картопляного пюре додаємо сіль, перець, яйце та борошно.

Все перемішуємо до однорідності.

З картопляної маси формуємо круглу котлетку середнього розміру. Загалом у мене вийшло 7 штук.

Ковбасу нарізаємо кружальцями.
Сир нарізаємо квадратними чи прямокутними пластинками.

Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо котлети на невеликому вогні приблизно 4 хвилини.

Перевертаємо котлети на інший бік та обсмажуємо 1 хвилину.

Після цього на кожну котлету викладаємо приблизно по 1 ч. ложці кетчупу чи томатного соусу.

Зверху викладаємо по кружечку ковбаси.

І на ковбасу викладаємо по платівці сиру.

Накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо готувати котлети на невеликому вогні ще 2-3 хвилини, до підрум'янення низу котлети та розплавлення сиру.

Читайте також:

Забудьте про гіркоту: що потрібно зробити, щоб огірки виросли солодкими та хрусткими

Райффайзенбанк порадував: у магазинах АТБ продукти можна купити вдвічі дешевше

За городи на дачах та в селах доведеться платити: що чекає на українців