Торт «Зимова вишня» - чудовий десерт, що поєднує в собі простоту з насиченим соковитим смаком, що ідеально підходить для святкового випадку або затишного зимового чаювання.

Це частування відрізняється повітряною, м'якою текстурою завдяки кефіру в коржах, а вишня надає йому соковитості.

Інгредієнти (для бісквіту):

3 яйця.

120 г цукру.

Дрібка солі.

300 мл кефіру.

300 г борошна.

70 г масла.

1 ч. л. соди.

1 ст. л. оцту.

Для крему:

500 г сметани.

200 г згущеного молока.

200 г вишні (без кісточок).

Інструкції з приготування:

У мисці збийте вінчиком яйця, цукор, сіль і кефір до однорідної маси.

Просійте в суміш борошно і розмішайте, поки тісто не стане гладким і густим, як для млинців.

Розтопіть масло і додайте його в тісто, ретельно перемішуючи.

Додайте соду, влийте оцет і знову перемішайте.

Застеліть деко пергаментним папером і вилийте на нього тісто, рівномірно розподіливши його.

Випікайте за температури 180 °C близько 15 хвилин або доти, доки тісто не стане золотистим і щільним.

Для крему змішайте сметану і згущене молоко в мисці та збивайте до загустіння. Якщо воно не загусне, додайте згущувач у міру необхідності.

Наріжте спечене печиво невеликими кубиками 3x3 см. Помістіть частину кубиків у крем, перемішайте і перекладіть у кондитерське кільце.

Додайте вишні в кожен шар суміші крему і печива, переконавшись, що кісточки видалені.

Повторіть з рештою кубиків і кремом, викладаючи їх шарами і покриваючи зверху вишнями.

Ось і все, охолодіть протягом 2-3 годин, щоб аромати змішалися, а торт застиг.

Читайте також:

Для застілля і на кожен день: рецепт соковитої та хрумкої мокрівки по-корейськи – таку не продають

Як приготувати повітряний "Медовик" без випікання: рецепт на швидку руку, який крутіший за класику

Ідеально та дуже смачно на Різдвяний піст: рецепт мінтаю з цитрусовими в духовці