Торт «Зимова вишня» - чудовий десерт, що поєднує в собі простоту з насиченим соковитим смаком, що ідеально підходить для святкового випадку або затишного зимового чаювання.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦе частування відрізняється повітряною, м'якою текстурою завдяки кефіру в коржах, а вишня надає йому соковитості.
Інгредієнти (для бісквіту):
3 яйця.
120 г цукру.
Дрібка солі.
300 мл кефіру.
300 г борошна.
70 г масла.
1 ч. л. соди.
1 ст. л. оцту.
Для крему:
500 г сметани.
200 г згущеного молока.
200 г вишні (без кісточок).
Інструкції з приготування:
У мисці збийте вінчиком яйця, цукор, сіль і кефір до однорідної маси.
Просійте в суміш борошно і розмішайте, поки тісто не стане гладким і густим, як для млинців.
Розтопіть масло і додайте його в тісто, ретельно перемішуючи.
Додайте соду, влийте оцет і знову перемішайте.
Застеліть деко пергаментним папером і вилийте на нього тісто, рівномірно розподіливши його.
Випікайте за температури 180 °C близько 15 хвилин або доти, доки тісто не стане золотистим і щільним.
Для крему змішайте сметану і згущене молоко в мисці та збивайте до загустіння. Якщо воно не загусне, додайте згущувач у міру необхідності.
Наріжте спечене печиво невеликими кубиками 3x3 см. Помістіть частину кубиків у крем, перемішайте і перекладіть у кондитерське кільце.
Додайте вишні в кожен шар суміші крему і печива, переконавшись, що кісточки видалені.
Повторіть з рештою кубиків і кремом, викладаючи їх шарами і покриваючи зверху вишнями.
Ось і все, охолодіть протягом 2-3 годин, щоб аромати змішалися, а торт застиг.
Читайте також:
Для застілля і на кожен день: рецепт соковитої та хрумкої мокрівки по-корейськи – таку не продають
Як приготувати повітряний "Медовик" без випікання: рецепт на швидку руку, який крутіший за класику
Ідеально та дуже смачно на Різдвяний піст: рецепт мінтаю з цитрусовими в духовці