Цей чудовий пиріг з грибами, морквою та твердим сиром - ідеальна страва, яка пікантна і ситна.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВін поєднує в собі м'яке, пухнасте тісто з ароматною начинкою, що робить його ідеальним для сімейного обіду або посиденьок.
Інгредієнти для тіста:
800 г пшеничного борошна.
125мл теплої води.
125 г 15% сметани.
3 курячі яйця.
30 г пресованих дріжджів.
20 г цукру.
Сіль до смаку.
Для начинки:
500 г грибів (будь-якого сорту).
2 жовті цибулини.
2 морквини.
150 м твердого сиру.
100 г майонезу (72%).
Сіль до смаку.
Молотий чорний перець на смак.
Інструкції з приготування:
Розчиніть дріжджі та цукор у теплій воді. Додайте сметану, 2 яйця та сіль. Добре перемішайте.
Поступово додавайте борошно, що просіяє, вимішуючи, поки тісто не стане м'яким і еластичним. Якщо воно занадто липке, можна додати трохи олії, щоб вона не прилипала до рук.
Накрийте тісто рушником і дайте піднятися в теплому місці протягом 40-60 хвилин, поки воно не збільшиться вдвічі.
Поки тісто піднімається, вимийте та очистіть моркву, потім натріть її на середній тертці. Очистіть і дрібно наріжте цибулю.
Вимийте гриби, видаліть зайву вологу та наріжте їх невеликими шматочками.
На розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю та моркву до м'якості. Додайте гриби, приправте сіллю та перцем і обсмажте все до золотистого кольору. Відставте убік, щоб охололо.
Натріть твердий сир.
Як тільки тісто підніметься, розкотіть його на посипаній борошном поверхні до товщини приблизно 1-1,5 см.
Нанесіть на тісто шар майонезу, потім рівномірно розподіліть зверху грибну суміш. Посипте тертим сиром.
Поверніть тісто в рулет швом донизу. Покладіть його на лист, застелений пергаментним папером.
Змастіть верх пирога яйцем, що залишилося і дайте пирогу постояти 15 хвилин, щоб він знову піднявся.
Після цього розігрійте духовку до 180 °C.
Випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин, поки верх стане золотисто-коричневим.
Після випікання дайте йому трохи охолонути, перш ніж нарізати та подавати.
Читайте також:
Смачно і по-швидкому: рецепт хрусткої картоплі за 10 хвилин із соковитим соусом
Голубці та перці – минуле століття: фарширована цибуля м'ясом у неймовірному соусі, пікантний рецепт