Ці чудові баклажани додадуть смаку вашим зимовим стравам, зробивши їх фантастичною закускою для будь-якого випадку.

Інгредієнти:

2 кг баклажанів.

1 кг моркви.

700 г цибулі.

700 г солодкого перцю.

2 зубчики часнику.

2 ст. л. соли.

4 ст. л. цукру.

4 ч. л. мелений чорний перець.

150 мл оцту.

150 мл олії.

1 пучок кропу.

1 пучок петрушки.

Кроки приготування:

Почніть з відварювання баклажанів у підсоленій воді, доки вони не розм'якшуться. Після цього відставте їх убік, щоб вони охолонули.

Мариновані баклажани на зиму, фото: youtube.com
Мариновані баклажани на зиму, фото: youtube.com

Використовуйте корейську терку для моркви, щоб дрібно нашаткувати її.

Також наріжте солодкий перець товстою соломкою, а цибулю чвертькільцями та подрібніть зубчики часнику.

Після цього очистіть охолоджені баклажани і наріжте тонкими смужками.

У великій каструлі змішайте всі овочі разом із сіллю, цукром, чорним перцем, оцтом та олією.

Все добре перемішайте, трохи придушуючи суміш руками.

Накрийте каструлю і залиште за кімнатної температури на 8–12 годин.

Після закінчення періоду відпочинку додайте в суміш подрібнений кріп та петрушку.

Потім перекладіть салат у стерилізовані банки та закрийте їх кришками.

Помістіть банки в киплячу воду і стерилізуйте протягом 10 хвилин.

От і все, щільно закрийте кришками банки і дайте їм охолонути в теплому місці.

Читайте також:

Про ікру ви точно забудете: рецепт кабачкового кетчупу на зиму від наших бабусь

Пікантна маринована спаржа: рецепт консервації, який усі випрошуватимуть

Смачніше, ніж у KFC і навіть McDonald's: рецепт сирних хрустких паличок з кабачків без масла