Тушкована морква в сметані - це відмінний гарнір до будь-яких основних страв або легкий перекус. Готується страва просто, а виходить дуже смачно, вершково.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- морква (велика) – 3 штуки;
- цибуля (велика) - 1 штука;
- рослинна олія – 3 стол.л.;
- сметана – 150 грам;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- спеції сухі за смаком;
- зелень до смаку;
- часник (за бажанням) – 1 зубчик.
- Морква повинна бути пружною, соковитою та яскраво-оранжевого кольору. Світла морквина має зазвичай грубішу м'якоть і менш солодкий смак.
- Сметану для рецепту можна взяти будь-якої жирності (краще 24%).
Морквину, цибулю та часник (якщо ви використовуєте) очистіть від шкірки. Все промийте під проточною чистою водою і оббуріть серветками, щоб прибрати залишки вологи.
Моркву наріжте брусками середнього розміру.
важливо!
- Спосіб нарізки моркви може бути будь-який будь то кружечки, кубики, півкола і т.д. Однак якщо натерти моркву на великій тертці, то в процесі приготування вона може перетворитися на кашу.
Цибулю наріжте чверть кільцями, тонкими півкільцями або пір'ям.
У сковороді з товстим дном і високими краями розігрійте олію. Відправте цибулю обсмажуватись.
Помішуючи, готуйте до бажаного ступеня обсмажування. Можна залишити на кілька секунд доти, поки цибуля стане прозорою або смажити трохи довше до появи золотистого відтінку.
Відправте в сковороду моркву і перемішайте.
Додайте улюблені спеції (наприклад, овочева приправа та мелена паприка). Посоліть все до смаку. Знову все ретельно перемішайте.
Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте моркву близько 25-30 хвилин. Періодично відкривайте кришку та обережно все перемішуйте. При необхідності додайте трохи води, щоб морква саме гасилася і не пригоріла.
Додайте сметану, дрібно нарізаний часник і мелений чорний перець.
Все перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте на мінімальному вогні ще 5-10 хвилин. У ході відкрийте кришку і все перемішайте.
В кінці приготування посипте моркву тушковану з цибулею на сковороді дрібно нарізаною свіжою зеленню. Це може бути кріп, петрушка, молода зелена цибуля або часникова зелень.
Готову моркву зі сметаною можна подавати у гарячому чи холодному вигляді.
Читайте також:
Ви це викидаєте і не замислюєтеся: які відходи врятують вашу моркву від шкідників
Наскільки ж вони соковиті та апетитні: рецепт котлет зі свинини з капустою та морквою
Робіть це правильно, щоб не залишитись без урожаю: як правильно викопувати моркву