У мережі оприлюднили рецепт смаженого солодкого перцю, що ідеально підходить для збереження смаку літа, щоб насолоджуватися ним у зимові місяці.

Інгредієнти:

Жовтий болгарський перець: 1,2 кг.

Зубчики часнику: 4 шт.

Сіль: 1 ч. л.

Цукор: 2 ст. л.

Окріп: 500 мл.

Оцет (9%): 60 мл.

Соняшникова олія: 4 ст. л.

Свіжий розмарин: 1 гілочка.

Інструкції з приготування:

Вимийте банки содою та простерилізуйте їх. Прокип'ятіть кришки у воді протягом 5 хвилин.

Також вимийте перці та акуратно зріжте верхівки.

Проколіть кожен перець приблизно десять разів зубочисткою, щоб вони не луснули під час приготування.

Соковитий перець, фото: youtube.com
Соковитий перець, фото: youtube.com

Потім нагрійте сковороду на сильному вогні та додайте олію.

Додайте в сковороду цілі перці та гілочку розмарину. (При використанні чавунної сковороди виходить гарна скоринка).

Смажте перці близько 5 хвилин з кожного боку із закритою кришкою, перевертаючи їх.

Очистіть і наріжте часник дрібними чи середніми кубиками.

У кожну банку додайте 2 столові ложки цукру, 1 чайну ложку солі та 4 столові ложки оцту.

Викладіть шарами гострі смажені перці у банки, посипаючи часником між шарами. Заповніть банки, не перевищуючи плічка.

Після цього залийте окріп у банки майже догори.

Щільно закрутіть кришки і злегка струсіть, щоб розчинити сіль та цукор.

Переверніть дном догори і загорніть їх у рушник до повного охолодження.

Ось і все, зберігайте консервацію у прохолодному темному місці.

Читайте також:

Пікантна маринована спаржа: рецепт консервації, який усі випрошуватимуть

Смачніше, ніж у KFC і навіть McDonald's: рецепт сирних хрустких паличок з кабачків без масла

Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку