Огірки з червоною смородиною та базиліком – чудова варіація традиційного маринування. Ось як здивувати свою родину цим унікальним рецептом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Огірки – 1 кг.
Червона смородина – 150-180 р.
Листя базиліка - 3 шт.
Чорний перець – 3 горошини.
Кріп (парасолька) - 1 гілочка.
Лист хрону - 1/3 листа.
Листя смородини – 2 шт.
Лист вишні - 1 шт.
Вода – 1 літр
Цукор - 2 ст. л.
Часник - 2-3 зубчики
Сіль - 2 ст. л.
Інструкції з приготування:
Ретельно промийте огірки, замочіть їх у холодній воді та обріжте кінчики.
У чисті банки покладіть листя хрону, вишні, базиліка та смородини на дно. Потім додайте чорний перець, часник, огірки та смородину, закінчивши гілочкою кропу.
У каструлі змішайте воду з цукром та сіллю, доведіть до кипіння.
Потім вилийте киплячий розсіл у банки, переконавшись, що все занурено, потім нещільно закрийте кришками.
Стерилізуйте банки в окропі протягом 5-10 хвилин. Після цього щільно закрийте банки, загорнувши кришки.
Після цього переверніть банки догори дном і дайте їм охолонути. Ось і все, зберігайте огірки в прохолодному місці для подальшої насолоди.
Читайте також:
Зимовий делікатес у банку: рецепт в'ялених слив з часником для божественної консервації
Ух ти, які булочки: рецепт повітряних пиріжків з картоплею – додайте в тісто цей секрет
Оцет не знадобиться: рецепт консервованих помідорів з яблуками на зиму