Огірки з червоною смородиною та базиліком – чудова варіація традиційного маринування. Ось як здивувати свою родину цим унікальним рецептом.

Інгредієнти:

Огірки – 1 кг.

Червона смородина – 150-180 р.

Листя базиліка - 3 шт.

Чорний перець – 3 горошини.

Кріп (парасолька) - 1 гілочка.

Лист хрону - 1/3 листа.

Листя смородини – 2 шт.

Лист вишні - 1 шт.

Вода – 1 літр

Цукор - 2 ст. л.

Часник - 2-3 зубчики

Сіль - 2 ст. л.

Мариновані огірки на зиму, фото: youtube.com
Мариновані огірки на зиму, фото: youtube.com

Інструкції з приготування:

Ретельно промийте огірки, замочіть їх у холодній воді та обріжте кінчики.

У чисті банки покладіть листя хрону, вишні, базиліка та смородини на дно. Потім додайте чорний перець, часник, огірки та смородину, закінчивши гілочкою кропу.

У каструлі змішайте воду з цукром та сіллю, доведіть до кипіння.

Потім вилийте киплячий розсіл у банки, переконавшись, що все занурено, потім нещільно закрийте кришками.

Стерилізуйте банки в окропі протягом 5-10 хвилин. Після цього щільно закрийте банки, загорнувши кришки.

Після цього переверніть банки догори дном і дайте їм охолонути. Ось і все, зберігайте огірки в прохолодному місці для подальшої насолоди.

Читайте також:

Зимовий делікатес у банку: рецепт в'ялених слив з часником для божественної консервації

Ух ти, які булочки: рецепт повітряних пиріжків з картоплею – додайте в тісто цей секрет

Оцет не знадобиться: рецепт консервованих помідорів з яблуками на зиму