Яйце 6 шт.
Бекон 200 г
Ананас 0,5 шт.
Цибуля-порей (тільки біла частина) 1 шт.
Перець чилі червоний 2 шт.
Рослинна олія 2 ст.л.
Сіль за смаком
Свіжий чорний перець за смаком
важливо!
  • Для омлету підійде й консервований ананас.
  • Порей можна замінити солодкою червоною цибулею (його ще називають кримською).
  • Замість бекону можна додати шинку або замінити м'ясні продукти тертим сиром.

Розігрійте духовку до 150 °С.

Очистіть ананас від шкірки, виріжте тверду серцевину. Наріжте м'якоть невеликими кубиками. Гострий перець розріжте вздовж, видаліть насіння, наріжте смужками стручки. Поріжте тонкими кільцями. Бекон наріжте невеликими шматочками. Яйця збийте та посоліть.

Розігрійте олію у великій сковороді, покладіть ананас, чилі та порей. Готуйте, постійно помішуючи, 3-4 хв.

У цей час обсмажте на іншій сковороді бекон до утворення шкварок.

Перекладіть бекон разом з жиром, що витопився, на сковороду до ананасової суміші, відразу ж влийте яйця і швидко перемішайте. Поставте омлет у духовку та готуйте 5–6 хв. Подавайте, посипавши чорним перцем.

Читайте також:

Усі подумають, що це пиріг із ресторану: рецепт ситного іспанського омлету з молодою картоплею

Швидко та дуже ситно: рецепт незвичайного бутерброду у омлеті з помідором