Цей салат, приготований з двох основних інгредієнтів – картоплі та редиски, нагадує популярну в Німеччині та Австрії страву. Це недорога, ситна та смачна закуска, яка добре поєднується з багатьма м'ясними стравами.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти (на 3 порції):
Картопля – 500 г (5 шт.)
Редис – 200 г.
Зелена цибуля – 2 пера.
Сметана - 150 гр.
Хрін – 1 чайна ложка.
Гірчиця – 1 чайна ложка.
Сіль – 1/2 чайної ложки.
Чорний мелений перець – 1/4 чайної ложки
Інструкції:
Неочищену картоплю покладіть у каструлю, залийте гарячою водою та поставте на вогонь.
Доведіть до кипіння і варіть 12-20 хвилин до м'якості. Час приготування може змінюватись в залежності від сорту.
Дістаньте зварену картоплю з води і дайте їй охолонути.
У глибокі миски з'єднайте сметану, тертий хрін, гірчицю (можна замінити 1 чайною ложкою сухої гірчиці), сіль і мелений чорний перець. Розмішайте добре.
Потім дрібно нарізаємо зелену цибулю і редис тонкими скибочками завтовшки приблизно 1-2 мм.
Картоплю, що остигнула, очистіть і наріжте великими шматочками.
У мисці змішайте нарізані овочі та приготовлену заправку та добре перемішайте.
Цей салат найкраще готувати з молодої картоплі, яку можна не чистити після приготування, щоб надати їй текстури.
Читайте також:
Це краще за будь-які пиріжки: рецепт тонких картопляних язичків з молодою капустою
Їх називають "Тещина хитрість: рецепт швидких пиріжків з багету з сиром, печерицями та сметаною
І ось спробуйте від цього відмовитись: рецепт гречки з фаршем у томатному соусі