Салат з картоплею - це смачна і ситна страва, яка стане відмінним доповненням до святкового столу. Поєднання відвареної картоплі зі свіжими овочами та ароматною заправкою робить цей салат особливо привабливим.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати салат з редискою, молодою картоплею та огірками, знадобиться такий набір продуктів:
- картопля – 300 г (2 шт.);
- редька – 200 г;
- огірок – 200 г;
- кріп свіжий – 10 г;
- цибуля зелена - 10 г;
- сметана – 60 г;
- соєвий соус – 20 мл;
- олія оливкова - 30 мл (2 ст. ложки);
- олія рослинна - 15 мл (1 ст. ложка);
- кунжут – 10 г;
- соль - 1/4 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки
Наперед для салату потрібно відварити картоплю.
важливо!
- Вибирайте щільні бульби правильної форми та без пошкоджень. Нехай усі картоплини будуть одного сорту та приблизно одного розміру – так вони зваряться одночасно.
Картопля для салату краще варити в мундирі і опускати не в холодну, а киплячу воду: так овоч буде смачнішим. Поставте каструлю, наповнену водою на 2/3 на вогонь. Поки рідина гріється, добре вимийте картоплини.
Для салату краще варити картоплю повністю, не розрізаючи на частини. Щоб шкірка не лопнула, можна в кількох місцях злегка проколоти її зубочисткою. Опустіть бульби в киплячу воду, дочекайтеся повторного закипання та зменшіть вогонь. Можна прикрити каструлю кришкою. Відварюємо картоплю приблизно 20 хвилин, дістаємо з відвару та остуджуємо.
Огірки нарізаємо тонкими півколами.
Редиску також нарізаємо тонкими півколами.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю та кріп.
Картоплю очищаємо. Якщо картопля молода і шкірка тонка, можна не очищати. Нарізаємо картоплю великими скибочками.
У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо картоплю у сковороду.
Обсмажуємо картоплю 10-15 хвилин до золотистості.
У салатник відправляємо картоплю, огірки, редиску та зелень.
Перемішуємо салат.
Викладаємо салат у салатник, посипаємо кунжутом і подаємо до столу.
Швидко та дуже апетитно: рецепт тушкованої молодої капусти з курячим фаршем та томатною пастою
Перцю вистачить і на салати, і на консервацію: як отримати багатий урожай – секрети городників