Салат з картоплею - це смачна і ситна страва, яка стане відмінним доповненням до святкового столу. Поєднання відвареної картоплі зі свіжими овочами та ароматною заправкою робить цей салат особливо привабливим.

Отже, щоб приготувати салат з редискою, молодою картоплею та огірками, знадобиться такий набір продуктів:

  • картопля – 300 г (2 шт.);
  • редька – 200 г;
  • огірок – 200 г;
  • кріп свіжий – 10 г;
  • цибуля зелена - 10 г;
  • сметана – 60 г;
  • соєвий соус – 20 мл;
  • олія оливкова - 30 мл (2 ст. ложки);
  • олія рослинна - 15 мл (1 ст. ложка);
  • кунжут – 10 г;
  • соль - 1/4 ч. ложки;
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки

Наперед для салату потрібно відварити картоплю.

важливо!

  • Вибирайте щільні бульби правильної форми та без пошкоджень. Нехай усі картоплини будуть одного сорту та приблизно одного розміру – так вони зваряться одночасно.

Картопля для салату краще варити в мундирі і опускати не в холодну, а киплячу воду: так овоч буде смачнішим. Поставте каструлю, наповнену водою на 2/3 на вогонь. Поки рідина гріється, добре вимийте картоплини.

Для салату краще варити картоплю повністю, не розрізаючи на частини. Щоб шкірка не лопнула, можна в кількох місцях злегка проколоти її зубочисткою. Опустіть бульби в киплячу воду, дочекайтеся повторного закипання та зменшіть вогонь. Можна прикрити каструлю кришкою. Відварюємо картоплю приблизно 20 хвилин, дістаємо з відвару та остуджуємо.

Огірки нарізаємо тонкими півколами.
Редиску також нарізаємо тонкими півколами.

Дрібно нарізаємо зелену цибулю та кріп.

Картоплю очищаємо. Якщо картопля молода і шкірка тонка, можна не очищати. Нарізаємо картоплю великими скибочками.

Для заправки в піалу відправляємо сметану, оливкову олію та соєвий соус. Перемішуємо заправлення.

У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо картоплю у сковороду.

Обсмажуємо картоплю 10-15 хвилин до золотистості.

У салатник відправляємо картоплю, огірки, редиску та зелень.

Солим и перчим салат. Добавляем заправку.

Перемішуємо салат.

Викладаємо салат у салатник, посипаємо кунжутом і подаємо до столу.

Швидко та дуже апетитно: рецепт тушкованої молодої капусти з курячим фаршем та томатною пастою

Перцю вистачить і на салати, і на консервацію: як отримати багатий урожай – секрети городників