Несподівано чудова страва, пропонована нашим рецептом, - це солона творожна запіканка зі шматочками соковитої курячої грудки.
Це гармонійне поєднання ніжної кисломолочної маси та ароматної, пряної курки, обсмаженої до золотистої піджаристості. Додатковий кулінарний хід полягає в тому, щоб надати страві фінального штриху у вигляді сирної кірки на поверхні, роблячи кожен шматочок ще більш апетитним. Ви можете вибрати запікання в одній спільній формі або оформити страву в кількох порційних формах - на ваш вибір.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для того щоб приготувати це чаклунство на вашій кухні, вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Творог - 300 г
- Куряче філе (стегна) - 350 г
- Яйця - 2 шт.
- Твердий сир - 70 г
- Свіжа зелень - пару гілочок
- Чеснок — 1 зубчик
- Рослинна олія - 30 г
- Приправа для курячого м'яса - 1 чайна ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) - за смаком
Тепер перейдемо до приготування цієї чарівної страви крок за кроком:
- Почнемо з того, щоб попередньо розігріти духовку до температури 180 градусів.
- Ретельно вимийте куряче філе, обсушіть його та акуратно наріжте невеликими кубиками розміром 2х2 см.
- Обсмажте шматочки курячого філе на сковороді з невеликою кількістю олії протягом 5-7 хвилин до повного випаровування вологи, досягаючи при цьому золотистої піджаристості без пересушування.
- У глибокій мисці поєднайте творог, яйця, свіжу зелень, подрібнений часник, сіль і перець. Використовуйте занурювальний блендер для того, щоб досягти однорідної маси.
- Додайте до смаженого філе приправу для курячого м'яса, мелений перець та сіль. Ретельно перемішайте.
- Змішайте творожну масу з обсмаженими шматочками курячої грудки.
- Викладіть масу, що вийшла, в заздалегідь змащену рослинним маслом форму для запікання і помістіть в розігріту духовку на 25-30 хвилин.
- Натріть твердий сир на великій тертці.
- Посипте готову запіканку тертим сиром та залиште в духовці без підігріву ще на 5-7 хвилин.
- Сирна запіканка з куркою та сиром готова до подачі.
Подаємо цю чудову страву теплою, щоб насолодитися всіма її смаковими нюансами.
Смачного!