Несподівано чудова страва, пропонована нашим рецептом, - це солона творожна запіканка зі шматочками соковитої курячої грудки.

Це гармонійне поєднання ніжної кисломолочної маси та ароматної, пряної курки, обсмаженої до золотистої піджаристості. Додатковий кулінарний хід полягає в тому, щоб надати страві фінального штриху у вигляді сирної кірки на поверхні, роблячи кожен шматочок ще більш апетитним. Ви можете вибрати запікання в одній спільній формі або оформити страву в кількох порційних формах - на ваш вибір.

Отже, для того щоб приготувати це чаклунство на вашій кухні, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Творог - 300 г
  • Куряче філе (стегна) - 350 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Твердий сир - 70 г
  • Свіжа зелень - пару гілочок
  • Чеснок — 1 зубчик
  • Рослинна олія - ​​30 г
  • Приправа для курячого м'яса - 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) - за смаком

Тепер перейдемо до приготування цієї чарівної страви крок за кроком:

  1. Почнемо з того, щоб попередньо розігріти духовку до температури 180 градусів.
  2. Ретельно вимийте куряче філе, обсушіть його та акуратно наріжте невеликими кубиками розміром 2х2 см.
  3. Обсмажте шматочки курячого філе на сковороді з невеликою кількістю олії протягом 5-7 хвилин до повного випаровування вологи, досягаючи при цьому золотистої піджаристості без пересушування.
  4. У глибокій мисці поєднайте творог, яйця, свіжу зелень, подрібнений часник, сіль і перець. Використовуйте занурювальний блендер для того, щоб досягти однорідної маси.
  5. Додайте до смаженого філе приправу для курячого м'яса, мелений перець та сіль. Ретельно перемішайте.
  6. Змішайте творожну масу з обсмаженими шматочками курячої грудки.
  7. Викладіть масу, що вийшла, в заздалегідь змащену рослинним маслом форму для запікання і помістіть в розігріту духовку на 25-30 хвилин.
  8. Натріть твердий сир на великій тертці.
  9. Посипте готову запіканку тертим сиром та залиште в духовці без підігріву ще на 5-7 хвилин.
  10. Сирна запіканка з куркою та сиром готова до подачі.

Подаємо цю чудову страву теплою, щоб насолодитися всіма її смаковими нюансами.

Смачного!