Легенда про походження Яєць Бенедикт сягає 1890-х років, коли в Нью-Йорку сталося щось дивне.

Історія пов'язана з Лемюелем Бенедиктом, який, опинившись у готелі "Уолдорф Асторія" після ночі повної веселощів, відчув, що його похмілля вимагає чогось особливого. У розпачі він звернувся до офіціанта і попросив приготувати щось смачне для сніданку.

Офіціант передав прохання кухареві, який, здається, був у відмінному настрої.

Кухар вирішив створити унікальну страву з яєць, приправлену соусом та подану на англійській мафіні. Страва була названа на честь самого гостя – Лемюеля Бенедикта.

Дивним чином ця страва не тільки відновила сили Бенедикта, а й вразила його смаком.

Він був такий захоплений, що розповів про це всім своїм знайомим. З того часу Яйця Бенедикт стали хітом сніданків та закладів, а їхня популярність поширилася далеко за межі готелю "Уолдорф Асторія".

Існує кілька версій про те, яким чином з'явився цей рецепт, але історія з Лемюелем Бенедиктом стала найвідомішою та найцікавішою.

Сьогодні Яйця Бенедикт часто зустрічаються у меню п'ятизіркових ресторанів та готелів. Їх привабливість полягає у простоті та чудовому поєднанні смаків, що робить цю страву незабутнім досвідом для любителів гастрономії.

Читайте також: