Для тих, хто цінує прості задоволення від натуральних домашніх частування без використання пальмової олії, приготування пісочних рогаликів в домашніх умовах стане чудовим завданням.

Щоб зберегти цілісність вашої випічки, спробуйте повернутися до рецептів вашої матері, в яких використовуються такі інгредієнти, як маргарин, кефір та сметана, з різними начинками.

Рецепт рогаликів із маргарином.

Інгредієнти:

Для тесту:

0,5 кг борошна.

5 г сухих дріжджів.

2 яйця (кімнатної температури).

100 мл теплого молока.

200 г маргарину чи вершкового масла (розтопленого).

50 г цукру.

1 пакетик ванільного цукру.

Дрібка солі.

Наповнення:

300 г густого джему.

Для глазурі:

50 г цукру.

1 яєчний жовток.

Інструкції:

Змішайте в мисці тепле молоко, цукор та дріжджі. Додайте яйця, сіль, ванільний цукор та розтоплений маргарин. Поступово додайте борошно, поки тісто не стане м'яким. Накрийте кришкою і дайте підійти 1,5-2 години.

Розділіть тісто на 7-8 частин. Кожну частину розкотіть у тонкий круглий шар. Розрізаємо на трикутники та на широкий край викладаємо невелику кількість начинки. Скрутіть трикутники у бублики.

Викладіть на лист, накрийте кришкою і дайте постояти 30 хвилин. Змастіть збитим жовтком, посипте цукром і запікайте при температурі 200°C 15-17 хвилин.

Рецепт рогаликів з кефіром або сметаною та вишнею.

Інгредієнти:

Для тесту:

360 г борошна.

150 г кефіру чи сметани

70 мл олії.

50 г цукру.

1 чайна ложка розпушувача.

Дрібка ваніліну.

Дрібка солі.

1 яйце.

Наповнення:

Консервована черешня без кісточок.

Для глазурі:

30 г цукру.

1 яєчний жовток.

Інструкції:

Змішати борошно, розпушувач, цукор, ванілін та сіль. Додайте олію та яйце, потім додайте кефір або сметану. Замісити тісто, накрити та дати постояти 30 хвилин.

Розділіть тісто на три частини. Кожну розкотіть у коло, розріжте на трикутники і викладіть на широкий край вишню. Сформувати рогалики.

Викласти на лист, змастити збитим жовтком, посипати цукром і запікати при температурі 180°C 20-25 хвилин.

Рецепт сирних рогаликів з маком:

Для тесту:

220 г борошна.

275 г сиру.

100 г вершкового масла.

8 г ванільного цукру.

7 г розпушувача.

30 г цукру.

Дрібка солі.

Для глазурі:

30 г цукру.

1 яєчний жовток.

Інструкції:

Просіяти борошно та розпушувач, додати цукор, ванільний цукор та сіль. У дрібну крихту перемішати охолоджене натерте вершкове масло. Додайте сир, замісіть і поставте в холодильник на годину.

Розділити на чотири частини, кожну розкотити в коло, наповнити маковою начинкою та розрізати на 8 частин. Сформувати рогалики.

Викласти на деко, змастити збитим жовтком, посипати цукром і запікати при температурі 190°C приблизно 15 хвилин.

Читайте також:

Видадуть безкоштовно кожному: сім'ї загиблих захисників ЗСУ отримають допомогу

Від ресторанної страви не відрізнити: рецепт трикутників з лавашу з сиром, сиром та зеленню

Десятки міст і сіл без світла: у Міненерго попередили про відключення через ракетний обстріл