Хоча існує безліч варіацій цієї страви, салати з тунцем зазвичай радують своєю легкістю і водночас поживністю.

Рецепт салату з тунцем

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого тунця;
  • 2-3 огірки;
  • 5-10 листів базиліка;
  • 200 г листя салату;
  • 1/2 чайної ложки кунжуту.

Спосіб приготування:

Для заправки салату використовується лимонний сік або оливкова олія. Ретельно промити під проточною водою салатне листя та огірки. Відкрити баночку з тунцем і злити зайву рідину чи олію.

Нарізати огірки невеликими шматками, а листя салату порвати руками та покласти на приготовлену страву для салату. Зверху розкласти огірки, а потім шматочки тунця та базилік. На завершення полити салат лимонним соком або оливковою олією, а також посипати кунжутом.

Рецепт салату з тунцем та яйцем

Салат з тунцем та яйцем – легкий і простий рецепт, ідеальний як доповнення до основної страви на будні, а також чудово впишеться на святковий стіл, надаючи йому оригінального вигляду.

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого тунця – 1;
  • 3 курячі яйця;
  • 200 г листя салату;
  • 200 г помідорів;
  • 1 фіолетова цибуля;
  • Чорний, червоний перець та сіль.

За бажанням можна додати петрушку, а для заправки використовуйте оливкову олію або майонез, залежно від переваг.

Спосіб приготування:

Відкрити банку з тунцем, злити рідину та нарізати рибу на невеликі шматочки. Промити листя салату під проточною водою.

Яйця зварити, очистити та нарізати їх великими часточками. Цибулю також очистити й нарізати тонкими півкільцями.

У великій мисці поєднати всі приготовані інгредієнти, виключаючи яйця. Посолити салат і полити оливковою олією (або майонезом). Все ретельно перемішати.

Перед подачею на стіл викласти згори часточки яєць і посипати перцем. Якщо ви використовуєте петрушку, додати її перед подачею

Читайте також:

І додайте баночку тунця: рецепт ситного салату з макаронів та овочів, в який ви закохаєтеся з першої порції

Найкреативніший салат у світі: чим замінити компоненти "Олів'є", щоб вийшла смачна страва

Його захочеться їсти руками: рецепт ніжного листкового салату з куркою, грибами та солоними огірками