Хоча існує безліч варіацій цієї страви, салати з тунцем зазвичай радують своєю легкістю і водночас поживністю.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРецепт салату з тунцем
Інгредієнти:
- 1 банка консервованого тунця;
- 2-3 огірки;
- 5-10 листів базиліка;
- 200 г листя салату;
- 1/2 чайної ложки кунжуту.
Спосіб приготування:
Для заправки салату використовується лимонний сік або оливкова олія. Ретельно промити під проточною водою салатне листя та огірки. Відкрити баночку з тунцем і злити зайву рідину чи олію.
Нарізати огірки невеликими шматками, а листя салату порвати руками та покласти на приготовлену страву для салату. Зверху розкласти огірки, а потім шматочки тунця та базилік. На завершення полити салат лимонним соком або оливковою олією, а також посипати кунжутом.
Рецепт салату з тунцем та яйцем
Салат з тунцем та яйцем – легкий і простий рецепт, ідеальний як доповнення до основної страви на будні, а також чудово впишеться на святковий стіл, надаючи йому оригінального вигляду.
Інгредієнти:
- 1 банка консервованого тунця – 1;
- 3 курячі яйця;
- 200 г листя салату;
- 200 г помідорів;
- 1 фіолетова цибуля;
- Чорний, червоний перець та сіль.
За бажанням можна додати петрушку, а для заправки використовуйте оливкову олію або майонез, залежно від переваг.
Спосіб приготування:
Відкрити банку з тунцем, злити рідину та нарізати рибу на невеликі шматочки. Промити листя салату під проточною водою.
Яйця зварити, очистити та нарізати їх великими часточками. Цибулю також очистити й нарізати тонкими півкільцями.
У великій мисці поєднати всі приготовані інгредієнти, виключаючи яйця. Посолити салат і полити оливковою олією (або майонезом). Все ретельно перемішати.
Перед подачею на стіл викласти згори часточки яєць і посипати перцем. Якщо ви використовуєте петрушку, додати її перед подачею
Читайте також:
Найкреативніший салат у світі: чим замінити компоненти "Олів'є", щоб вийшла смачна страва
Його захочеться їсти руками: рецепт ніжного листкового салату з куркою, грибами та солоними огірками