Джем із винограду сорту Ізабелла – це смачний та ароматний десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Цей рецепт не вимагає стерилізації, тому джем зберігає яскравіший смак і аромат винограду.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати ніжний та ароматний джем з винограду, який росте в кожному селі чи на дачі, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування ніжного та ароматного джему з винограду, який росте в кожному селі або на дачі, нам знадобиться:
- Виноград (ізабелла) – 2 кг
- Цукор – 1.5-2 кг
- Вода – 1 склянка
- Молота кориця - 1 - ч.л.
- Ванілін – 2 щіпки
- Гвоздика (мелена) – 2 щіпки
Спосіб приготування ніжного та ароматного джему з винограду, який росте в кожному селі або на дачі:
Виноград для ніжного та ароматного джему з винограду обірвіть з гілочок і промийте під проточною водою. Залийте виноград водою в каструлі та доведіть до кипіння для ніжного та ароматного джему з винограду.
Варіть виноград на повільному вогні протягом 10 хвилин для ніжного та ароматного джему з винограду. Розімніть ягоди товкачем, перетріть через сито або подрібніть блендером. Додайте цукор і знову доведіть до кипіння. Варіть джем на повільному вогні протягом 30-40 хвилин до густоти. За 10 хвилин до кінця варіння додайте корицю, гвоздику та ванільний екстракт. Розкладіть джем у стерильні банки та закатайте.
Для більш насиченого смаку ніжного та ароматного джему з винограду можна додати до джему лимонний сік або цедру. Для густішого джему можна додати до нього крохмаль, розчинений у воді. Зберігати джем у прохолодному місці. Для приготування ніжного та запашного джему з винограду можна використовувати як свіжий, так і заморожений виноград. Якщо ви використовуєте заморожений виноград, розморозьте його.
Щоб ніжний та ароматний джем з винограду вийшов ароматнішим, можна використовувати не тільки корицю, гвоздику та ваніль, але й інші спеції, такі як кардамон, мускатний горіх або імбир. Також можна додати до джему інші фрукти, наприклад, яблука, груші або персики. Для цього фрукти потрібно очистити від шкірки та серцевини та подрібнити.
Читайте також:
Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків із м'ясом
Такої принади ви ще не куштували: рецепт домашньої ковбаси в харчовій плівці
Ви закачаєтесь від цього смаку: рецепт кабачково-яблучної аджики із солодким перцем