Кажуть, що сотні років тому дружини бухарських євреїв розкладали інгредієнти плову по різнокольорових порційних мішечках і потім варили в одному великому казані на вулиці одразу на кілька сімей. Після чого кожна господиня забирала свої, орієнтуючись на характерний дизайн полотняних "ємностей". Щоправда, це чи ні уї ніхто не дізнається, а ось спробувати єврейський плов "Бахш" варто кожному.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗауважимо, що єврейський плов "Бахш" відноситься до тих страв, які виходять з першого разу, тому що в його приготуванні немає нічого складного і тому не треба соромитися - розділіть насолоду від приготування цього плову з друзями і все у вас вийде!
- сало курдючне – 100 г;
- рис білий довгозерний – 1 кг;
- печінка яловича – 400 г;
- олія рослинна – 100 мл;
- кінза - 2 пучка;
- петрушка – 1 пучок;
- баранина – 400 г;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- чорний перець мелений – 2 ч. л.;
- соль – 1,5 ст. л.;
- цибулина ріпчаста – 2 шт.
важливо!
- Печінку для бахша готуйте за вказівками рецепту: її слід не варити, а лише злегка ошпарити, щоб зберегти м'якість, а також характерний смак і аромат.
Отже, для приготування єврейського плову "Бахш", насамперед потрібно дуже маленькими шматочками нарізати м'ясо та курдючне сало. Для цього не потрібні таємні знання та вміння, а потрібен лише добре нагострений ніж та трохи завзяття.
Печінку треба нарізати тонкими скибочками з половину курячого яйця і опускати невеликими порціями в каструльку з окропом на 30 секунд. Дати охолонути і нарізати так само дрібно, як м'ясо та сало.
Рис для плову бухарських євреїв ретельно промити у кількох водах. Залити свіжою водою, трохи підсолити та залишити на 3 години.
Розігріти казан або товстостінну каструлю, влити масло|мастило|, додати|добавляти| курдючне сало і обсмажувати до появи шкварок. Шкварки видалити. Порціями викладати м'ясо, обсмажувати на сильному вогні, поки м'ясо стане світлим. Додати печінку та готувати 4 хв.
Через шумівку влити окріп. Він повинен покривати шар рису на 2 пальці. Як тільки вода піде з поверхні рису, поступово зменшуватиме вогонь. Варити до готовності рису. Зняти з|із| вогню, перемішати. Розрівняти поверхню, накрити тарілкою, потім кришкою та дати плову бакинських євреїв настоятися 20 хв.
Читайте також:
Спокуса від тітки Сари: рецепт незвичайної аджики по-єврейськи
Їх закривають капроновою кришкою: рецепт маринованих помідорів по-єврейськи на зиму
Тітка Циля поганого не приготує: рецепт єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами
Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи