У літній сезон кожна господиня намагається законсервувати на зиму найсмачніші овочеві салати, маринує овочі, готує варення та джеми. Hyser пропонує рецепт дуже смачних та ароматних маринованих помідорів з додаванням в розсіл меду. Мед у цьому рецепті замінює цукор, тому й самі помідори та маринад виходять надзвичайно смачними.

Отже, щоби зробити на зиму мариновані помідори з медом, потрібно підготувати такий набір продуктів:
  • помідори 0.5 кг;
  • вода 0.5 л;
  • болгарський перець 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста 1 штука;
  • часник 2 зубчики;
  • мед 1 стол.
  • цукор 1 стіл. л.;
  • сіль 1 чайн.л.;
  • лавровий лист 2 штуки;
  • перець горошком 4 штуки;
  • гвоздика 2 штуки;
  • укроп 10 гр.;
  • петрушка 10 гр.;
  • столовий оцет (9%) 1,5 чайн.

важливо!

  • Помідори візьміть невеликі, стиглі, з товстою щільною шкіркою, щоб під час приготування вони не лопнули і не потріскалися.
  • Мед бажано брати рідкий, але й зацукрований можна використовувати, попередньо розтопивши його на водяній бані. Головне, щоб мед був натуральний та якісний.

Отже, в першу чергу помідори потрібно ретельно вимити під проточною водою, відкинути на друшляк і дати воді стекти з овочів.

Кожну помідорку в місці кріплення плодоніжки проколіть дерев'яною зубочисткою це потрібно для того, щоб шкірка на них не лопнула.

Поки помідори обсихають, візьміть болгарський перець, помийте під проточною водою, видаліть плодоніжку та насіння. Перці наріжте кільцями чи іншим способом. За бажанням болгарський перець можна не додавати в заготівлю, але він надає приємного смаку помідорам.

Часник очистіть від лушпиння і наріжте великими шматочками.

Візьміть цибулю, очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями.

Банки помийте з содою під холодною проточною водою і простерилізуйте будь-яким перевіреним та зручним способом. Кришки помийте та прокип'ятіть.

Зелень кропу та петрушки помийте та обсушіть.

На дно баночок викладаємо кілька гілочок кропу та петрушки, кілька кілець цибулі, часник. Зверху потрібно щільно укласти помідори, до плічок банки. Далі укладаємо кілька кілець болгарського перцю, цибулю і залишки зелені. Залийте вміст банок окропом та залишаємо на 15 хвилин, накривши банки кришками.

Потім воду злийте в каструлю, зручно це робити, використовуючи спеціальні кришки з дірочками. Додайте у воду цукор, сіль та мед, перемішайте.

Доведіть воду до кипіння, покладіть лавровий лист, перець горошком, гвоздику. Влийте оцет, коли маринад закипить, вимкніть вогонь.

Киплячим маринадом залийте помідори у банках. Відразу закатайте їх кришками. Переверніть банки вгору дном, накрийте ковдрою і повністю охолонути при кімнатній температурі.

Читайте також:

Старовинна хитрість: що покласти поряд із зірваними помідорами, щоб вони швидко дозріли

Під картоплю взимку він просто розлітається: рецепт салату "Багатий пан" з кабачків, грибів та помідорів

Ваші помідори будуть кислими та недозрілими: не робіть цих помилок. Роз'яснення