Існують різні способи заготувати сливи. І справді, їх роблять і у власному соку, і заливають їх водою для утворення сиропу. А ось відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує рецепт консервування слив із кісточками. З усіх зимових заготовок ця консервація відрізняється особливим смаком і приємно здивує тих, кому ще не довелося її спробувати.

На літрову банку консервованих слив з кісточками потрібно:

Важливо!

  • Для консервування найкраще підходять сливи сорту Венгерка – вони невеликі та щільні. Якщо у вас інший сорт, просто переконайтеся, що сливи не надто м'які.

Отже, кожну сливу потрібно проткнути зубочисткою 3-4 рази.

Тим часом вмикаємо духовку на 180 градусів, в якій потрібно буде простерелізувати банки 20 хвилин. Кришки покладіть у каструлю з киплячою водою.

Підготовлені сливи викладаємо у каструлю та заливаємо 500-600 мл води, щоб вона покрила їх. Ставимо на середній вогонь.

Далі додаємо в каструлю 220-250 г цукру.

Важливо!

  • Кількість цукру можна регулювати, орієнтуючись на свій смак та сорт вибраних слив. Але зважайте на те, що цукор також є консервантом, тому сильно зменшувати його кількість ми не рекомендується.

Додаємо 1 ч. л. солі, 3 горошини запашного перцю та 3 горошини чорного та акуратно перемішуємо. Доводимо до кипіння та даємо сливам прокипіти 10 хвилин.

Далі очистіть 2 зубчики часнику та 10 г кореня імбиру. Часник роздавіть плоскою стороною ножа, а імбир наріжте тонкими слайсами. Додайте в каструлю до слив.

Помийте 2 гілочки м'яти під проточною водою і відокремте листочки від стебел. Подрібніть листя ножем і додайте до каструлі за 2 хвилини до кінця приготування.

Зніміть каструлю з вогню та влийте 2 ст. л. яблучного або винного оцту, трохи перемішайте. За допомогою ложки викладіть у стерилізовану банку сливи та залийте тою рідиною, в якій вони варилися.

Закрийте банку стерилізованою кришкою та дайте охолонути. Поставте у темне та прохолодне місце. Відкривати такі сливи можна вже через тиждень.

Читайте також:

Чоловіки з'їдають відразу по дві порції: рецепт запіканки з гречки, сиру та зелені

Італійська насолода: рецепт фаршу в лаваші по-прованськи

Це крутіше солянки: рецепт польського супу "Форшмак", якого ви будете в захваті