Якщо вам захотілося спробувати щось незвичайне, але просте у приготуванні – рецепт курки по-пекінськи якраз вам підійде.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля початку розберемося, що входить до рецепту курки по-пекінськи:
Куряче філе - 500 г
Соєвий соус – 2 ст.л.
Болгарський перець – 150 г
Рисовий оцет – 2 ст.л.
Томатна паста – 2 ч.л.
Консервований ананас – 100 г
Рослинна олія – 2 ст.л.
Крохмаль – 2 ст.л.
Імбир – 10 г
Часник - 2 зубки
Цукор - 3 ч.л.
Вода - 150 мл.
Процес приготування курки по-пекінськи:
Зазначимо, що приготування курки по-пекінськи не складе особливих труднощів. Крім того, у рецепті курки по-пекінськи використовуються бюджетні продукти.
Отже, для початку нарізаємо для курки по-пекінськи болгарський перець та консервований ананас. Ріжемо на середні кубики. Туди ж додаємо крейдяно нарізаний імбир і часник.
Далі всі ці підготовлені інгредієнти для нашої курки по-пекінськи легко обсмажуємо на олії (для обсмажування використовуємо одну столову ложку олії). Додаємо ананас, соєвий соус, рисовий оцет, цукор, томатну пасту та воду. Все добре перемішуємо та пробуємо на смак. Якщо не вистачає кислоти, додамо трохи оцту, солодощі – цукру, солі – соєвого соусу.
Далі, згідно з рецептом, нарізаємо куряче філе невеликими шматочками, посипаємо крохмалем і ретельно перемішуємо курочку з крохмалем.
Потім беремо ці шматочки, викладаємо на сковороду і просмажуємо на маслі, що залишилося в запасі, до появи ніжної рум'яної скоринки.
Далі для того, щоб курка по-пекінськи вийшла правильно, викладаємо м'ясо в соус з овочами і гасимо все разом на середньому вогні хвилин 10-15 - до готовності курячого м'яса та загусання соусу.
От і все! Курка по-пекінськи готова. Її можна подавати з рисом, картоплею чи макаронними виробами. Смачного!
Читайте також:
Дуже напружені дні: астролог розповіла про небезпеку, назвавши регіони, які під загрозою
Буде два етапи: українців готують до подорожчання комунальних послуг
У росіян у Криму почалася паніка, збирають валізи та біжать: Гуменюк розкрила подробиці