Оладки на йогурті - це ще один рецепт у вашу кулінарну скарбничку швидких та смачних сніданків. Оладки виходять товстими, рум'яними та дуже апетитними.

Продукти (на 2 порції):

  • йогурт густий – 250 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 150 г;
  • сода – 3 г;
  • цукор – 10 г;
  • сіль – 3 г;
  • олія рослинна (для смаження) - 30 мл.

Йогурт потрібно брати густої консистенції, наприклад, грецьку із супермаркету. Також підходить і йогурт, виготовлений в домашніх умовах.

У глибоку миску потрібно влити йогурт і вбити яйце, взбалтувати суміш ручним віночком. Можна також використовувати міксер на невеликих обертах.

Далі всипаємо сіль та цукор, перемішуємо. Кількість цих інгредієнтів можна регулювати на свій смак.

Просійте муку|борошно|, щоб наситити повітрям. У кілька прийомів підсипте борошно до рідких інгредієнтів, після кожного додавання перемішуючи віночком, щоб не було грудочок.

Важливо! Щоб оладки були ще пишнішими, спробуйте після того, як додайте соду, залишити тісто хвилин на десять, і тільки потім кладіть борошно. Борошно можна брати будь-яке, при додаванні рисової або кукурудзяної калорійність страви значно зменшиться.

Всипте соду і ретельно перемішайте. По консистенції тісто густе і зовсім небагато розтікається. Залишіть на 10-15 хвилин на кухні за кімнатної температури.

У сковороді розігрійте олію. Викладіть столовою ложкою порції тіста, формуючи овальні оладки.
Готуємо оладки на невеликому вогні близько 3-4 хвилин, можна під кришкою.

Як тільки на поверхні утворюються бульбашки, оладки потрібно перевернути. Продовжуйте смажити на маленькому вогні ще 2-3 хвилини до рум'яної скоринки.