Оладки на йогурті - це ще один рецепт у вашу кулінарну скарбничку швидких та смачних сніданків. Оладки виходять товстими, рум'яними та дуже апетитними.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти (на 2 порції):
- йогурт густий – 250 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 150 г;
- сода – 3 г;
- цукор – 10 г;
- сіль – 3 г;
- олія рослинна (для смаження) - 30 мл.
Йогурт потрібно брати густої консистенції, наприклад, грецьку із супермаркету. Також підходить і йогурт, виготовлений в домашніх умовах.
У глибоку миску потрібно влити йогурт і вбити яйце, взбалтувати суміш ручним віночком. Можна також використовувати міксер на невеликих обертах.
Далі всипаємо сіль та цукор, перемішуємо. Кількість цих інгредієнтів можна регулювати на свій смак.
Просійте муку|борошно|, щоб наситити повітрям. У кілька прийомів підсипте борошно до рідких інгредієнтів, після кожного додавання перемішуючи віночком, щоб не було грудочок.
Всипте соду і ретельно перемішайте. По консистенції тісто густе і зовсім небагато розтікається. Залишіть на 10-15 хвилин на кухні за кімнатної температури.
Як тільки на поверхні утворюються бульбашки, оладки потрібно перевернути. Продовжуйте смажити на маленькому вогні ще 2-3 хвилини до рум'яної скоринки.