Смачна гречана запіканка сподобається і дорослим, і дітям. Необхідно просто дотримуватися інструкцій і не відходити від рецептури.

Докладніше про те, як правильно готувати гречану запіканку з сиром, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування гречаної запіканки нам знадобиться:

Спосіб приготування гречаної запіканки:

Для приготування смачної гречаної запіканки дотримуйтесь наступних інструкцій. У каструльці закип'ятіть 300 мл води і промийте гречку, потім, всипавши її в окріп, доведіть до мінімуму і варіть до готовності протягом 15 хвилин. Тепер у мисці розбийте одне яйце, додайте цукор, ванілін і дрібку солі, після чого збийте суміш віночком. Додайте в яєчну суміш сир, що вийшла, і акуратно розітріть його ложкою, щоб максимально розім'яти грудочки.

Далі, увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів і підготуйте форму для запікання, натираючи її вершковим маслом і посипаючи панірувальними сухарями. Перекладіть готову гречку в сирну масу і добре перемішайте. Викладіть гречано-сиру в підготовлену форму, пригладжуючи поверхню. Нагорі можна розмістити невеликі шматочки вершкового масла.

Тепер залишилося лише запекти гречану запіканку в розігрітій духовці близько 35 хвилин, поки поверхня не вкрилася гарною рум'яною скоринкою. Готову гречану запіканку слід остудити та розрізати на порційні шматочки. Подавайте гречану запіканку за бажанням з медом, сметаною або варенням і насолоджуйтесь чудовим смаком.

Читайте також: