Для більш насиченого смаку кави потрібно використовувати більше кавових зерен. Однак, крім цього, є ще кілька способів, як зробити напій ще міцнішим та ароматнішим. Наприклад, можна додати трохи кориці або кардамону до кавової заварки.

Однак можна приготувати смачно звичайну каву - каву по-віденськи. Про те, як приготувати каву по-віденськи читайте у нашому матеріалі.

Для приготування кави по-віденськи нам потрібен:

Спосіб приготування кави по-віденськи:

Для того, щоб приготувати каву по-віденськи зі збитими вершками, необхідно взяти половину чашки кавових зерен і насипати в турку. Потім додаємо стільки ж води та ставимо турку на середній вогонь. Важливо не пересмажити каву, інакше вона може стати гіркою і не дуже приємною на смак.

Поки кава вариться, можна підготувати збиті вершки. Для цього беремо 200 мл вершків, переливаємо їх у мірну чашу і збиваємо до утворення рідкої однорідної піни. Головне, щоб вершки не були перебитими, вони мають вільно стікати з віночка.

Після того, як кава почне підійматися та з'явиться кавова шапочка, знімаємо турку з вогню та залишаємо на пару хвилин, щоб осів осад. Потім наливаємо каву в чашки та додаємо збиті вершки. Можна за бажанням зробити візерунок на поверхні кави дерев'яною паличкою або зубочисткою. Окремо до кави можна подати цукор.

Якщо ви любите експериментувати, можна додати в каву по-віденськи трохи какао-порошку або обсипати її корицею. А якщо хочете зробити напій ще міцнішим, то варто використовувати кавові зерна темної обсмажування або навіть додати в заварку трохи розчинної кави. Насолоджуйтесь міцною та ароматною кавою по-віденськи!

Читайте також:

Потужний удар по нирках: скільки чашок кави можна випивати за день, щоб не нашкодити собі

Бомба уповільненої дії: чому небезпечно додавати до кави молоко

Ніжно та чарівно: незвичайний рецепт приготування кави з молоком та додаванням халви

Збільшує ризик смерті: названо найнебезпечніший спосіб приготування кави

Щоб не було туалетних асоціацій: як швидко видалити з чашки коричневі плями від чаю та кави