Каша варнішкес (kashe un varnishkes) - це традиційна страва східноєвропейських євреїв, що в перекладі означає "гречка з локшиною". До того ж варнішкес (ідиш) мають споріднений зв'язок із українськими варениками (від слова варити).
Продукти на 3 порції:
  • гриби печериці (або будь-які інші) – 250 г;
  • макарони-бантики – 150 г;
  • Гречана крупа – 0,5 склянки;
  • Цибуля ріпчаста - 1 середня;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком;
  • олія рослинна для обсмажування.
Відварюємо окремо гречку та макарони. До речі, в традиційному варіанті цієї страви вживаються не просто макарони, а неодмінно бантики.

Тим часом 250 р грибів нарізаємо досить крупно. Середню цибулину нарізаємо довільно.

Далі нам потрібно гриби з цибулею обсмажити. Найкраще спочатку гриби обсмажити окремо на максимально сильному вогні до золотистості, можна навіть без олії, а вже потім, знизивши вогонь, додати олію та цибулю.

Після цього вимикаємо вогонь і додаємо до сковороди макарони.

Додаємо гречку та вимикаємо вогонь.

Але тут нюанс - хтось не любить, щоб макарони з гречкою навіть трохи обсмажилися. Це справа смаку. Нам подобається саме так: гриби засмажені сильно, цибуля майже свіжа, а макарони з гречкою варені.

А комусь подобаються тушковані гриби та цибуля, але при цьому засмажені макарони та гречка. Тоді потрібно змінити на свій смак порядок закладання продуктів у сковороду.

Нам залишилося блюдо до смаку посолити і поперчити. За бажанням можна додати вершкове масло та кріп.