Українська кулінарка поділилася видатним рецептом ніжної, ароматної буженини, яка ідеально підходить для святкових випадків.

Поєднання яблучного соку та насиченого пряного маринаду перетворює свинячий ошийок на соковиту, ароматну страву з легким натяком на солодкість.

Інгредієнти:

Свинячий ошийок - 2 кг.

Яблучний сік - 150 мл.

Сушений часник - 1 ч. л.

Сіль - 2 ч. л.

Для маринаду:

Соняшникова олія - 100 мл

Паприка - 1 ст. л.

Сіль - 1 ч. л.

Чорний перець - 1 ч. л.

Кетчуп - 2 ст. л.

Насіння гірчиці - 4 ст. л.

Мед - 2 ст. л.

Буженіна
Буженіна

Інструкції з приготування:

Почніть із того, що глибоко проколіть свинячу шийку гострим ножем. Приготуйте суміш із яблучного соку, сушеного часнику і солі. За допомогою кухонного або медичного шприца введіть цю рідину в м'ясо. Залиште свинину на ніч у холодильнику, щоб вона ввібрала аромат.

Змішайте всі інгредієнти для маринаду в мисці та ретельно перемішайте. Після того, як м'ясо промаринується ніч, щедро покрийте його сумішшю маринаду.

Потім загорніть покриту свинину в пергаментний папір або алюмінієву фольгу. Запікайте в попередньо розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 3 годин.

Ось і все, через три години зніміть кришку з м'яса, ще раз змастіть його маринадом і поверніть у духовку ще на 30 хвилин. Це додасть свинині золотистої, ароматної скоринки.

Нагадаємо, готуємося до Великодня: як ефектно пофарбувати яйця у фіолетовий або мармуровий колір – рецепт без хімії

Раніше «hyser» повідомляв, хрусткі картопляні зрази з ніжними грибами: простий рецепт, коли душа хоче свята

Як повідомляв «hyser», таких пасок на Великдень ви ще не їли: рецепт повітряної смакоти в склянках