Борошно пшеничне - 500 г + 60 г (для опари)
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСухі дріжджі - 10 г
Цукор - 35 г
Вода (тепла) – 300 мл
Рослинна олія - 60 мл
Сіль – 1 ч.л.
У ємності з'єднуємо 60 г борошна, що просіює, дріжджі і цукор, розмішуємо.
Додаємо всю теплу воду, перемішуємо, прикриваємо серветкою та прибираємо у тепле містечко на 15 хвилин.
Через відведений час дріжджову суміш, що збільшилася в обсязі, вливаємо масло і всипаємо сіль, акуратно перемішуємо.
Потроху підсипаємо муку|борошно| і починаємо замішувати тісто, спочатку в мисці. Потім викладаємо на стіл, посипаний мукою, і продовжуємо замішування на столі. Вимішуємо, поки тісто не почне легко відокремлюватися від рук та від столу.
Миску змащуємо невеликою кількістю олії, викладаємо в неї тісто, прикриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на 15-20 хвилин.
За цей час тісто дуже добре підніметься. Воно дуже м'яке, еластичне, не рветься, тому його можна тонко розкочувати. Пиріжки легко защипуються при формуванні, не розкриваються у процесі випікання.
Швидке дріжджове тісто на пиріжки на воді готове. Викладаємо його на стіл і починаємо готувати пиріжки. Перед тим, як відправити в духовку, дайте виробам «підійти» хвилин 15.
Піріжки я печу в електричній духовці при температурі 180 градусів (орієнтуйтеся на свою духовку) на середньому рівні, режим "верх-низ" 15-20 хвилин (до зарум'янювання).
Читайте також:
Ви будете здивовані: названі способи, завдяки яким картопля варитиметься вдвічі швидше
Однієї порції точно буде мало: рецепт найсмачніших вареників, які роблять із сирою картоплею