Борошно пшеничне - 500 г + 60 г (для опари)

Сухі дріжджі - 10 г

Цукор - 35 г

Вода (тепла) – 300 мл

Рослинна олія - ​​60 мл

Сіль – 1 ч.л.

У ємності з'єднуємо 60 г борошна, що просіює, дріжджі і цукор, розмішуємо.

Додаємо всю теплу воду, перемішуємо, прикриваємо серветкою та прибираємо у тепле містечко на 15 хвилин.

Через відведений час дріжджову суміш, що збільшилася в обсязі, вливаємо масло і всипаємо сіль, акуратно перемішуємо.

Потроху підсипаємо муку|борошно| і починаємо замішувати тісто, спочатку в мисці. Потім викладаємо на стіл, посипаний мукою, і продовжуємо замішування на столі. Вимішуємо, поки тісто не почне легко відокремлюватися від рук та від столу.

Миску змащуємо невеликою кількістю олії, викладаємо в неї тісто, прикриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на 15-20 хвилин.

За цей час тісто дуже добре підніметься. Воно дуже м'яке, еластичне, не рветься, тому його можна тонко розкочувати. Пиріжки легко защипуються при формуванні, не розкриваються у процесі випікання.

Швидке дріжджове тісто на пиріжки на воді готове. Викладаємо його на стіл і починаємо готувати пиріжки. Перед тим, як відправити в духовку, дайте виробам «підійти» хвилин 15.

Піріжки я печу в електричній духовці при температурі 180 градусів (орієнтуйтеся на свою духовку) на середньому рівні, режим "верх-низ" 15-20 хвилин (до зарум'янювання).

Читайте також:

Секрет одеських господинь: що потрібно зробити, щоб олія не бризкала під час смаження картоплі та риби

Ви будете здивовані: названі способи, завдяки яким картопля варитиметься вдвічі швидше

І не потрібно морочитися з бульйоном: рецепт швидкого та ситного супу з тушонкою, вермішеллю та картоплею

Однієї порції точно буде мало: рецепт найсмачніших вареників, які роблять із сирою картоплею